Business Internaţional

Sadiq Khan a fost reales în funcţia de primar al Londrei

Sadiq Khan a fost reales în funcţia de primar al Londrei

Autor: Laura Buciu

04.05.2024, 21:32 34

Sadiq Khan a fost reales în funcţia de primar al Londrei, conform rezultatelor finale de sâmbătă, contribuind astfel la consolidarea avansului Partidului Laburist în faţa conservatorilor aflaţi la guvernare în alegerile locale, înainte de scrutinul naţional din Marea Britanie.

Realegerea lui Sadiq Khan în funcţia de primar al Londrei contribuie la consolidarea avansului Partidului Laburist în faţa conservatorilor, înainte de scrutinul naţional din Marea Britanie de la sfârşitul acestui an, potrivit Reuters.

Victoria lui Khan era aşteptată, în pofida unei anumite furii a publicului în legătură cu infracţiunile la adresa securităţii şi în privinţa emisiilor, care impun o taxă zilnică şoferilor de vehicule mai vechi şi mai poluante.

Londra este ultimul dintre zecile de consilii şi primării engleze pe care laburiştii le-au câştigat în alegerile locale care au avut loc joi, provocând pierderi grele conservatorilor premierului Rishi Sunak.

„Au fost câteva luni dificile, ne-am confruntat cu o campanie de negativism non-stop”, a declarat Khan într-un discurs după ce rezultatele au arătat că a obţinut 43,8% din voturi, faţă de 33% pentru candidatul conservatorilor, Susan Hall.

„În ultimii opt ani, Londra a înotat împotriva valului unui guvern conservator şi acum, cu un Partid Laburist care este gata să guverneze din nou sub conducerea lui Keir Starmer, este timpul ca Rishi Sunak să ofere publicului o alegere”.

Sondajele de opinie prezic că laburiştii vor câştiga următoarele alegeri naţionale, propulsându-l pe Starmer la putere şi punând capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare în Marea Britanie.

Khan, în vârstă de 53 de ani, care a devenit primul primar musulman al capitalei britanice în 2016, s-a angajat să construiască mai multe locuinţe sociale şi să colaboreze cu un viitor guvern naţional laburist pentru a spori capacitatea poliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO