Business Internaţional

Taiwanul va avea sprijinul lui Trump dacă acesta va câştiga alegerile, spune un fost ambasador

Taiwanul va avea sprijinul lui Trump dacă acesta va...

Autor: Tiberiu Sabo

04.05.2024, 14:38 31

Un fost ambasador al SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump va sprijini din nou Taiwanul dacă va obţine un nou mandat la Casa Albă.

Taiwanul, revendicat de China ca teritoriu propriu în ciuda obiecţiilor autorităţilor de la Taipei, a primit un sprijin puternic din partea administraţiei Trump, inclusiv vânzări de arme. Trump a vorbit cu preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, la scurt timp după ce a câştigat alegerile prezidenţiale, la sfârşitul anului 2016, ceea ce a provocat furie la Beijing.

James Gilmore, care a fost ambasador în vremea administraţiei Trump la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, a declarat că Donald Trump ”nu este un izolaţionist, ci încearcă să îi determine pe aliaţii SUA să îşi ia mai în serios propria apărare”, relevă Reuters.

"Cred că Trump va sprijini Taiwanul când va deveni iar preşedinte”, a declarat Gilmore, aflat în vizită la Taipei.

Trump, prezumtivul candidat republican la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA, ar urma să se confrunte cu democratul Joe Biden, actualul preşedinte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO