Companii

Interviu. Cine este Alin Zamfira, antreprenorul care a preluat 40% din Abatorul Periş şi care pariază pe o creştere de cel puţin 50% a cifrei de afaceri

Alin Zamfira, preşedintele Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş

Alin Zamfira, preşedintele Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş

Autor: Florentina Niţu

25.04.2024, 18:00 2159

♦ „Împreună, cele patru entităţi care constituie astăzi noul grup Periş posedă cea mai mare capacitate de procesare a porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării“.

Alin Zamfira, proaspătul pre­şedinte al Consiliului de Administra­ţie al Abatorului Periş, un antreprenor discret şi despre care există puţine informaţii publice, a intrat în acţionariatul companiei cu o participare de 40% la finalul anului trecut, în urma unei tranzacţii, şi are planuri de extindere a businessului. În 2024, îşi propune să facă un salt de cel puţin 50% al cifrei de afaceri.

„Pentru anul acesta ne propu­nem să realizăm integrarea operaţio­nală a grupului şi să creştem cu cel puţin 50% cifra de afaceri. De ase­me­nea, prin măsurile deja identifi­cate şi în curs de implementare, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a perfor­manţei financiare, deşi efectul aces­tora se va vedea deplin în anul 2025. Spunem asta prin prisma capacită­ţilor, a know-how-ului şi a echipei, foarte experimentate, care se găseşte în momentul de faţă în grupul Periş“, a spus Alin Zamfira, preşedintele Con­siliului de Administraţie al Abatorului Periş, într-un interviu acordat pe e-mail ZF.

Abatorul Periş, companie înfiin­ţată în 2019 de Jabbar Kanani, fonda­torul Agricover, are peste 400 de an­ga­jaţi şi estima pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro. Ast­fel, o creştere de 50% în 2024 ar pre­su­pune atingerea nivelului de 150 de mi­lioane de euro, ceea ce ar plasa-o în­tre primele zece companii din indus­tria cărnii, dar, la nivel de grup, afirmă Zamfira, puterea este mult mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO