Retail&Agrobusiness

Cine sunt antreprenorii români care au dezvoltat o afacere neobişnuită. Ce produse au şi cine sunt clienţii

Autor: Ioana Matei

05.05.2024, 08:42 1984

Câţiva antreprenori români au văzut potenţial pe piaţa locală pentru un nou serviciu – închirIerea de plante pentru birouri – şi au adus în România modelul olandez care presupune birouri mai verzi. Care sunt businessurile ce aduc natura în birourile corporatiştilor români?

Dacă până acum se găseau pe internet de închiriat apartamente, maşini sau locaţii pentru evenimente, de câţiva ani a început se contureze un nou trend – închirierea de plante. Acesta este un concept olandez pe care câţiva jucători din mediul de business au avut curaj să îl introducă în România şi să aducă, odată cu el, puţină natură în clădirile de birouri din Capitală şi nu numai. Fie că vorbim despre afaceri care au pornit la drum direct cu serviciul de închiriere de plante, fie că l-au introdus pe parcurs în business, complementar serviciului de achiziţie de plante, toate au avut la bază aceeaşi dorinţă, aceea de a transforma biroul într-un loc mai verde, mai prietenos şi mai sănătos pentru corporatiştii care petrec acolo zilnic opt ore sau chiar mai mult.

Ştefania Pantaia, studentă la Facultatea de Administrare a Afacerilor din cadrul ASE şi fostă sportivă de performanţă, a creat proiectul Miss Green, o companie care se ocupă cu închirierea plantelor pentru clădirile de birouri şi pentru diverse evenimente. „Miss Green a pornit în 2023. Gândul principal a fost să aducem viaţă în spaţiile de birouri în principal, dar nu numai. Ne adresăm spaţiilor de birouri, dar şi restaurantelor, hotelurilor sau evenimentelor. A pornit cu dorinţa de a aduce natura înapoi în oraş şi de a face din aceste spaţii monotone nişte spaţii în care să ne simţim bine”, a spus antreprenoarea. De-a lungul anilor în care a practicat tenis şi gimnastică, ea şi-a cultivat spiritul antreprenorial şi a învăţat ce înseamnă răbdarea şi disciplina, iar după primul an de studenţie a înfiinţat acest proiect antreprenorial şi a strâns în portofoliu şapte clienţi corporate în primele luni de activitate. Miss Green oferă un serviciu complet de închiriere a plantelor, de la designul de interior şi variante de amenajare, până la instalare şi mentenanţă, care presupune udarea, fertilizarea şi tratarea plantelor închiriate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO