Burse - Fonduri mutuale

Bursă. UiPath la trei ani de la listarea pe Wall Street: veniturile s-au dublat, pierderile s-au redus, dar acţiunile sunt mai ieftine cu 75%

Bursă. UiPath la trei ani de la listarea pe Wall Street:...

Autor: Liviu Popescu

24.04.2024, 07:00 4848

Pe 21 aprilie 2021, UiPath se lista pe Wall Street în urma unei oferte de 1,34 mld. dolari încheiate la preţul de 56 de dolari pe acţiune Compania era evaluată astfel la 29 mld. dolari, iar primul verdict al investitorilor, odată intrată la tranzacţionare, a fost de 69 de dolari pe acţiune, plus 23% faţă de preţul de listare, adică o evaluare de circa 36 mld. dolari.

La trei ani de la debutul pe Wall Street, în cea mai mare reuşită a unei companii pornite din România, producătorul de software de auto­matizare UiPath (simbol bursier PATH) se prezintă în faţa investitorilor cu venituri duble pe fondul unui număr mai mare de clienţi, pierderi reduse ca urmare a opti­mi­zării costurilor şi cu perspectiva de achi­ziţie a unor acţiuni mai ieftine cu 73% faţă de preţul de început.

Pe 21 aprilie 2021, UiPath se lista pe Wall Street în urma unei oferte de 1,34 mld. dolari încheiate la preţul de 56 de dolari pe acţiune. Compania era eva­luată astfel la 29 mld. dolari, iar primul verdict al investitorilor, odată intrată la tranzacţionare, a fost de 69 de dolari pe acţiune, plus 23% faţă de preţul de listare, adică o evaluare de circa 36 mld. dolari. Morgan Stanley şi J.P.Morgan au fost principalii aranjori ai listării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO