Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de abrazive Carbochim Cluj Napoca, controlat indirect de antreprenorul Iulian Dascălu, proprietarul grupului Iulius, vrea să-şi crească afacerile cu 20% în următorii doi ani, la peste 9 mil. euro

Autor: Cristina Bellu

24.04.2024, 17:17 148

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim Cluj Napoca (simbol bursier CBC), al cărui acţionar majoritar este Carbo Europe SRL, parte din grupul Iulius, vrea să-şi crească afacerile cu 20% în următorii doi ani, la peste 9 mil. euro.

Estimările vin în contextul în care fabrica a trecut printr-un proces de relocare şi retehnologizare, în urma unor investiţii de peste 5 milioane de euro, care au constat atât în achiziţionarea de utilaje, cât şi în implementarea de panouri fotovoltaice pentru susţinerea consumului de energie din resurse regenerabile.

"Pe lângă investiţia iniţială, de 5 milioane de euro, care ne-a permis să optimizăm întregul flux de producţie, care înseamnă produse mai performante, dar şi o reducere semnificativă a costurilor de operare, ne vom continua planul de dezvoltare, iar alte 2 milioane de euro vor fi alocate în următorii ani pentru eficientizarea liniilor de producţie. Astfel, rezultatele estimate pentru următorii doi ani vizează o creştere chiar şi cu 20% a afacerii, la peste 9 milioane de euro", spune Viorel Popoviciu, directorul general al companiei.

Carbochim Cluj-Napoca, care în 2020 a fost preluat de Grupul IULIUS, a anunţat un profit net de 120,7 mil. lei în 2023, realizat în mare parte din vânzarea fostului sediu, de la un profit net de 26.000 de lei în anul anterior, în timp ce veniturile au crescut cu 2,2% de la an la an, până la 33,9 mil. lei. 

Pe fosta platformă Carbochim, Iulius va realiza un proiect mixed-use de reconversie urbană, care implică o investiţie de peste jumătate de miliard de euro.

Grupul Carbochim Cluj-Napoca are 783 mil. lei capitalizare şi este controlat indirect de Iulian Dascălu, fondatorul Iulius Group, prin intermediul Carbo Europe SRL, care deţine 77,7% din capitalul social.

Acţiunile CBC înregistrează o creştere de 10,42% anul acesta, pe fondul unor tranzacţii de peste 360.000 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO