Business Hi-Tech

Compania Bolt a ridicat o finanţare 220 de milioane de euro şi se pregăteşte pentru listarea la bursă

Compania Bolt a ridicat o finanţare 220 de milioane de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.05.2024, 16:56 63

Compania de origine estoniană Bolt Technology a obţinut o finanţare în valoare de 220 de milioane de euro, care o ajută să facă pregătirile necesare pentru a se înscrie la bursă, scrie Bloomberg. Citigroup Inc. a fost coordonatorul principal a celei mai recente finanţări a companiei Bolt, alături de alte câteva instituţii de creditare.

„Finanţarea ne oferă o flexibilitate suplimentară pe măsură ce lucrăm pentru a ne pregăti pentru listarea la bursă”, a transmis Markus Villig, directorul executiv al startup-ului, într-o declaraţie.

În 2022, Bolt a obţinut o evaluare de 7,4 miliarde de euro după ce a strâns 628 de milioane de euro de la Sequoia Capital, Fidelity Management şi alţi investitori, arată sursa citată. Anul trecut, startup-ul a mai primit 126 de milioane de euro pentru a-şi extinde flota de maşini de închiriat. Bolt a raportat pierderi nete de 72 de milioane de euro şi un venit de 1,26 miliarde de euro în 2022, conform celor mai recente rapoarte.

În iulie anul trecut, Bolt a recrutat un nou director financiar de la fintech-ul britanic Revolut Ltd. şi a declarat că intenţionează să atingă profitabilitatea în următorul an.

Bolt oferă servicii de transport în regim de ride-hailing, livrare de mâncare şi închirieri de trotinete - categorii în care creşterea a încetinit în ultimii ani. Compania este prezentă şi în România cu toate serviciile pe care le oferă - transport alternativ, închirere trotinete şi livrare mâncare. Startup-ul operează în peste 45 de ţări, în principal în Europa şi Africa, şi concurează cu Uber Technologies Inc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO