Business Internaţional

Nimic nu mai surprinde în Rusia: Un tribunal a decis confiscarea a peste 400 de milioane de dolari apărţinând gigantului american JPMorgan, banii fiind blocaţi în ţară de la începutul războiului din Ucraina

Nimic nu mai surprinde în Rusia: Un tribunal a decis...

Autor: Valeriu Dănilă

24.04.2024, 16:52 236

Un tribal rus a dispus confiscarea unor fonduri ale JPMorgan în valoare de 439,5 milioane de dolari după ce banca de stat VTB a dat în jucată gigantul american pentru „recuperarea pierderilor”, scrie FT.

Fondurile se află în nişte conturi îngheţate după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Instanţa a decis confiscarea tuturor banilor aparţinând JPMorgan din Rusia, exceptând de la confiscare alte active precum domeniul de internet.

VTB a depus cererea de chemare în judecată pe 17 aprilie, iar în ziua următoare JPMorgan a înaintat o acţiune în SUA pentru a opri confiscarea fondurilor, întrucât între cele două cele două bănci există un acord prin care litigiile dintre părţi se vor soluţiona la New York.

Hotărârea curţii arată dificultăţile pe care sunt nevoite să le frunte băncile americane care încă îşi desfăşoară activitatea în Rusia.

Anul trecut JPMorgan şi Goldman Sachs şi-au anunţat intenţia de a părăsi Rusia, experţii explicând atunci că implementarea unei asemenea decizii ar putea dura mai mult de un an. În acest timp, unele bănci occidentale precum Citigroup, Unicredit sau Raiffeisen Bank încă operează în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO