Business Internaţional

Rusia câştigă teren: Un oraş din estul Ucrainei ar putea fi cucerit

Rusia câştigă teren: Un oraş din estul Ucrainei ar...

Autor: Petru Mazilu

03.05.2024, 12:15 1054

Căderea oraşului Ceasiv Iar din regiunea Doneţk este, probabil, doar o chestiune de timp. Anunţul a fost făcut de un ofiţer de informaţii militare ucrainene. Ruşii îşi propun să cucerească oraşul până pe 9 mai când sărbătoresc Ziua Victoriei.

Ofiţerul a comparat situaţia din oraş cu Avdiivka, de unde ucrainenii s-au retras în februarie deoarece au fost depăşiţi numeric.

„Nu astăzi sau mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele şi proviziile noastre”, a spus generalul-maior Vadym Skibitsky într-un interviu pentru The Economist, despre pierderea oraşului Ceasiv Iar.

Oficialii ucraineni cred că Rusia vrea să pună mâna pe oraşul din estul Ucrainei până pe 9 mai, când ruşii sărbătoresc Ziua Victoriei.

Dacă ruşii reuşesc, unele dintre cele mai mari oraşe deţinute de Ucraina din regiunea Doneţk vor intra în raza de acţiune a artileriei ruseşti, au declarat ieri analiştii militari de la Black Bird Group, potrivit Sky News.

Martorii au descris atacurile ruseşti din regiune ca fiind constante şi imprevizibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO