Companii

Grupul Farmavet, în acţionariatul căruia a intrat în 2019 un fond de investiţii controlat de Banca de Export-Import a Chinei: „Avem un portofoliu de 3.000 de produse de uz veterinar şi vrem să extindem capacitatea de producţie“

Grupul Farmavet, în acţionariatul căruia a intrat în...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2024, 18:30 114

♦ Producţia este acoperită de Pasteur Filiala Filipeşti, cu două unităţi de producţie, în Filipeştii de Pădure, jud. Prahova, şi în Bucureşti şi FNC Nutriţie Pietroiu, unitate de producţie pentru nutreţuri combinate la Borcea, judeţul Călăraşi.

Grupul Farmavet, care produce medicamente pentru animale dar şi alte produse (nutreţuri, dezinfectanţi) în trei fabrici, în acţionariatul căruia a intrat în 2029 un fond de investiţii al Băncii de Export-Import din China, are în plan să crească capacitatea de producţie pentru produsele de uz veterinar, pe care le vinde inclusiv prin propria reţea de peste 200 de farmacii veterinare.

„Pe termen scurt, 2024-2025, ne dorim să creştem capacitatea de producţie a grupului, pentru fiecare dintre cele trei categorii – vaccinuri, produse farmaceutice şi nutreţuri. Pe termen lung accentul va fi pus pe creşterea capacităţilor de cercetare-dezvoltare şi extinderea portofoliului de produse“, au transmis oficialii companiei Farmavet către ZF. Farmavet activează în producţia de medicamente, produse biologice, dezinfectanţi, produse cosmetice, nutre­ţuri combinate pentru animale, cu un portofoliu de peste 3000 de produse de uz veterinar, dar şi o reţea proprie de distri­buţie, cu peste 200 de farmacii veterinare la nivel naţional sub brandul Veterra.

În 2019, Sorin Paul Stănescu, naşul fiului fostului lider PSD Liviu Dragnea, a vândut Far­mavet şi alte două compa­nii către un fond de inves­tiţii controlat de Banca de Export-Import a Chinei. Cele trei firme implicate în tranzacţie aveau în 2018, cu un an înainte de tranzacţie, afaceri de 70 mil. euro şi 700 de angajaţi. Fondul de investiţii II China CEE (prin Gardenica Limited) a cumpărat companiile Pasteur Filiala Filipeşti SRl şi Farmavet SA, precum şi unele active aferente activităţii de producţie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA de la Sorin Paul Stănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO