Companii

Schimbare de leadership la Camera de Comerţ Elveţia-România: Adriana Cioca, Managing Director al dezvoltatorului imobiliar Artemis România, este noul preşedinte

Schimbare de leadership la Camera de Comerţ...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2024, 16:47 141

Antreprenorii şi investitorii români şi elveţieni, membri ai Camerei de Comerţ Elveţia-România (CCE-R), au ales un nou Consiliu Director format din opt membri şi condus de Adriana Cioca, Managing Director al dezvoltatorului imobiliar Artemis România, parte din Artemis Holding Elveţia.

”Vom promova colaborarea între membri şi vom dezvolta proiecte inovatoare care să susţină interesele membrilor noştri, atât din România, cât şi din Elveţia. Vom continua să identificăm şi să creăm oportunităţi de afaceri profitabile şi să sprijinim creşterea companiilor în cadrul acestei comunităţi dinamice”, soune Adriana Cioca, noul preşedinte al Camerei de Comerţ Elveţia-România şi managing director al Artemis România.

Noul Consiliu de Administraţie al CCE-R este format din Frank Loeffler, Director General, Roche România, Adriana Cioca, Director General, Artemis, Daniel Hauri, Preşedinte, Elbcon Holding, Laurenţiu Ştefănescu, CEO, Sika România & Adeplast, Lucia Stoicescu, CEO, mindit.io, Teodora Koletsis, Avocat Partener, Gruia Dufaut Law Office, Ovidiu Dîmbean-Creţa, Rector, ASEBUSS Business School şi Miruna Enache, Partener Fiscal, EY România & Moldova.

Adriana Cioca are o experienţă vastă în domeniul afacerilor de familie şi a coordonat proiecte naţionale şi internaţionale în domeniile FMCG, imobiliare, aviaţie şi agricultură. Absolventă a unui program de MBA la şcoala de afaceri WU Executive Academy din Viena şi a unui program de specializare la Harvard, Adriana Cioca a urmat studiile doctorale în cadrul Şcolii Doctorale, specializarea Management, la Universitatea Valahia din Târgovişte.

În paralel cu rolul său managerial, lucrează la subiecte de cercetare cu accent pe procesul de luare a deciziilor în cadrul afacerilor de familie. Sfera sa de interes s-a extins către domeniile: investiţii durabile, timpul de reacţie în procesul de luare a deciziilor, principalele motoare ale inovaţiei, riscul afacerilor de familie în toate formele sale şi succesiunea familială.

Cu o experienţă profesională de 18 ani, Adriana Cioca lucrează în cadrul Grupului Artemis din 2015, iar în prezent este Director General pentru România şi Manager Corporativ pentru proiecte internaţionale ale Grupului. Anterior a avut diferite roluri manageriale pentru Grupul Immofinanz şi Tiriac Holding.

Camera de Comerţ Elveţia – România (Camera de Comerţ Elveţia – România) numără 117 membri din diferite sectoare, care împreună generează venituri de 19,8 miliarde de euro  la nivel global şi care au peste 18.000 de angajaţi.

Elveţia se clasează pe locul 8 în rândul celor mai mari investitori din România, cu investiţii cumulate de 4 miliarde de euro la sfârşitul anului 2023, reprezentând 3,7% din stocul total de investiţii străine directe din România, conform datelor Băncii Naţionale a României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO