Eveniment

Explozia cererii de Inteligenţă Artificială a propulsat veniturile de cloud ale Amazon. Vânzările gigantului american au urcat la 143,3 mld. dolari, în creştere cu 13% faţă de anul precedent

Explozia cererii de Inteligenţă Artificială a...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2024, 01:16 115

Cererea de inteligenţă artificială a impulsionat creşterea vânzărilor diviziei de cloud computing a Amazon, a anunţat marţi compania, în cel mai recent semn al modului în care marile companii din domeniul tehnologiei se orientează către această tehnologie în creştere rapidă.

Amazon Web Services, un factor esenţial de profit pentru gigantul comerţului electronic, a înregistrat o creştere de 17% a vânzărilor, până la 25 de miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2024, peste previziunile de 24,5 miliarde de dolari şi mai rapid decât creşterea de 13% înregistrată în trimestrul anterior. Vânzările nete globale au fost de 143,3 miliarde de dolari, în creştere cu 13% faţă de anul precedent şi peste previziunile de 142,5 miliarde de dolari.

Directorul executiv Andy Jassy a declarat că cererea pentru serviciile de cloud computing ale Amazon, inclusiv pentru produsele sale de inteligenţă artificială generativă, a stimulat creşterea AWS, despre care a spus că a ajuns „acum la o rată anuală a veniturilor de 100 de miliarde de dolari”.

Marjele diviziei au crescut, de asemenea, în perioada analizată, ajungând la 38%, faţă de 30% în trimestrul anterior. Inteligenţa artificială generativă a fost „acum o afacere cu o rată de funcţionare a veniturilor de mai multe miliarde de dolari pentru noi”, a declarat directorul financiar Brian Olsavsky.

Amazon se luptă cu rivalii din domeniul cloud computing de la Microsoft şi Alphabet, compania mamă a Google, pentru dominaţia în domeniul IA generativă, iar cele trei companii au prezentat planuri de a cheltui miliarde de dolari pentru infrastructură, cum ar fi centrele de date, pentru a susţine tehnologia în plină dezvoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO