ZF 24

Edward Creţescu, CEO Regista (o companie controlată de Zitec), preia conducerea Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, după încheierea mandatului detinut de Mihai Matei, CEO Essensys Software

Edward Creţescu, CEO Regista (o companie controlată de...

Autor: Roxana Rosu, Adrian Seceleanu

24.04.2024, 12:40 84

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) are un nou preşedinte, Edward Creţescu, CEO Regista, şi un nou Consiliul Director, ales în cadrul Adunării Generale a Membrilor din 23 aprilie.

Acţionarul majoritar al Regista Digital este compania Zitec Com SRL, care este controlată de familia Alexandru şi Simona Lăpuşan. Gigantul eMAG are un pachet de acţiuni minoritar din Zitec, de 24,9%.

Edward Creţescu îl va înlocui pe Mihai Matei, CEO Essensys Software, după încheierea celor două mandate din perioada 2020-2024.

„Doresc ca, alături de colegii din noul Consiliu Director, să sprijin ANIS în toate activităţile sale de promovare a intereselor industriei IT atât la nivel naţional cât şi internaţional şi sper să transformăm România, alături de factorii de decizie publici, comunitatea de membri şi de parteneri ANIS, într-un adevărat hub de inovare regională. Îmi propun totodată să devenim un partener de dialog tot mai puternic pentru autorităţi în procesul de transformare digitală a societăţii noastre, în beneficiul real al cetăţenilor şi companiilor din România”, a declarat Edward Creţescu.

El a mai activat ca membru în Consiliul Director ANIS în perioada 2022-2023. Din noiembrie 2022 este CEO al companiei Regista, anterior având rolul de Head of Sales la Digidemat.

Componenţa noului Consiliu ANIS:

* Mihai Matei / CEO Essensys Software

* Radu Postolache / General Manager Qualysoft Information Technology

* Diana Sipos / Country Manager Eviden Technologies România

* Cătălina Dodu / Cybersecurity Leader, EY România

* Oleg Roibu / Legal & Public Policy Director eMag

* Ion Moldoveanu / VP Lead Technology Manager, Deutsche Bank Global Technology

* Matei Dumitrescu / Director, Graal Soft

* Anca Fotache / Center of Excellence Lead and General Manager, Booking Holdings România

ANIS are peste 170 de membri, care generează peste 65% din totalul veniturilor din industria IT la nivel naţional şi aproximativ 42% din totalul angajaţilor industriei IT din România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO