ZF 24

Gigantul Delhaize, proprietarul Mega Image, deschide la Bucureşti un centru de servicii unde angajează sute de IT-işti. Recrutările deja au început

Gigantul Delhaize, proprietarul Mega Image, deschide la...

Autor: Roxana Rosu

24.04.2024, 16:11 22036

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul retelei Mega-Image, a anuntat deschiderea la Bucureşti a unui centru de tehnologie care va ajunge la circa 250 de specialişti în următorii ani.

Denumit  AD/01, ”studioul tech” va juca un rol esenţial în consolidarea capacităţilor Ahold Delhaize în segmentul digital, de date şi tehnologie.

Procesul de recrutare a început deja şi se vor concentra în primul rând pe piaţa românească, care dispune de unul dintre cele mai mari rezervoare de talente tehnice din Europa, se arată în comunicatul grupului.

Echipele de la Bucureşti vor lucra la proiecte IT de dezvoltare web şi aplicaţii, dar şi la proiecte strategice în eCommerce, Infra, Date, Fidelizare, Core Retail şi nu numai.

„Marile noastre branduri locale se străduiesc să creeze cea mai bună experienţă locală de cumpărare. Ca parte a ambiţiilor noastre tehnologice, ne concentrăm pe oferirea unor experienţe digitale perfecte, fie că este vorba de experienţe în magazin, la casele de marcat sau în zonele din spatele scenei. Odată cu nevoile în evoluţie ale clienţilor noştri apar noi provocări, motiv pentru care creăm AD/01. Acest studio tehnologic va reuni specialişti pentru dezvoltarea de inovaţii care să servească oamenilor de azi şi de mâine şi să deservească toate mărcile noastre europene. În acest fel, investim şi pe piaţa din România, unde operăm deja prin brandul nostru local Mega Image.”, a declarat Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europe & Indonesia.

Ahold Delhaize a preluat anul trecut reţeaua Profi în România de la MidEuropa Partners, un fond de investiţii. Tranzacţia este estimată la 1,3 mld. euro (pre IFRS), cea mai mare din istoria retailului autohton, şi urmează să fie finalizată în cursul anului 2024.

Profi are 1.650 de magazine şi Mega Image are circa 1.000 de unităţi. Ca cifră de afaceri, împreună, ele adună 20,3 mld. lei în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO