ZF 24

Războiul din Ucraina continuă în forţă: Senatul SUA a adoptat pachetul de ajutor de urgenţă de 95 de miliarde de dolari destinat forţelor armate ucrainene

Războiul din Ucraina continuă în forţă: Senatul SUA...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.04.2024, 13:24 168

Senatul a adoptat un pachet de ajutor de urgenţă de 95 de miliarde de dolari, amânat de mai mult timp, pentru Ucraina şi alţi aliaţi ai SUA aflaţi în stare de asediu, deschizând calea pentru reluarea livrărilor de arme către Kiev în câteva zile, scrie Bloomberg.

Departamentul Apărării este pregătit să transfere rapid un pachet de obuze de artilerie şi muniţii de apărare antiaeriană ca parte a unei tranşe iniţiale de 1 miliard de dolari din noul ajutor, au declarat oficiali americani. Se aşteaptă ca preşedintele Joe Biden să semneze rapid pachetul de asistenţă, Statele Unite având posibilitatea de a profita de proviziile aflate deja în Europa pentru a accelera ajutorul.

Penuria dureroasă de arme, dublată de nevoia disperată de mai multe sisteme de apărare aeriană, au împins forţele combatante ucrainene aproape de punctul de rupere, crescând riscul unei pătrunderi ruseşti la mai bine de doi ani de la începutul invaziei.

Biden a declarat că intenţionează să semneze miercuri legislaţia, „imediat ce va ajunge pe biroul prezidenţial".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO