ZF Transilvania

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a accesat o finanţare europeană de peste 6 mil. euro pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a accesat o finanţare...

Autor: Laurentiu Cotu

24.04.2024, 16:17 82

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a accesat o finanţare europeană de peste 6 mil. euro, în cadrul Programului Regional Nord-Vest, pentru modernizarea campusului de pe strada Observatorului. Lucrările de modernizare vor fi încheiate în 30 iunie 2026, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Procesul de renovare va include lucrări de reabilitare structurală, acţiuni de termoizolare şi creştere a eficienţei energetice, cât şi lucrări de modernizare a instalaţiei termice. Sălile de curs vor fi dotate cu mobilier modern, scaune ergonomice, table şi panouri pentru notiţe. Laboratoarele vor fi echipate cu sisteme electronice, sisteme de calcul de înaltă performanţă, componente hardware, dispozitive de stocare, kituri de roboţi şi platforme pentru programare şi testare. De asemenea, vor fi amenajate zone de recreere şi studiu individual pentru cei aproape 5.000 de studenţi ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi ai Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a finalizat în urmă cu câteva luni un proiect de investiţii de peste 16 mil. euro în realizarea unor noi spaţii educaţionale, de cercetare, conferinţe şi co-working, în fostele clădiri ale Băncii Transilvania şi fostei Case de Modă. Achiziţionate de UTCN în anul 2017, clădirile au intrat în reabilitare completă în 2020 şi au fost finalizate la sfârşitul anului 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO