Austria

Austria, modelul nostru pentru guvernarea electronica

26.10.2006, 14:24 64

In industria IT locala, Austria are o prezenta importanta prin integratorul de sisteme Systems Integration& Tehnology Distribution (S&T). Insa IT-ul austriac a capatat si mai multa importanta dupa ce luna aceasta Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a decis sa se bazeze pe expertiza austrica si sa urmeze modelul austriac de guvernare electronica.
Modelul de guvernare electronica dezvoltat de austrieci a dus Austria pe primul loc in Europa in ceea ce priveste implementarea cu succes a solutiei de guvernare electronica, conform lui Nagy.
De altfel, oficialul MCTI s-a intalnit in aceasta luna cu Christian Rupp, secretar executiv pentru E-Govermnet in cadrul Cancelariei Federale a Austriei, pentru discutarea strategiei de guvernare electronica. Rupp a explicat ca in implementarea acestui sistem sunt importante gradul de penetrare a Internetului in randul populatiei, precum si educarea populatiei in acest sens, inainte de implementarea strategiei de guvernare electronica, mentionand ca in Austria mai sunt inca cetateni care nu folosesc computerul si de aceea oficiile de lucru cu cetatenii nu au disparut complet.
Austrieci sunt in topul primilor integratori de sistem din Romania prin S&T, Compania se lupta pentru primele locuri cu nume precum Forte Business Services, IBM sau Hewlett Packard.
S&T a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro, putin peste dublu fata de afacerile din 2004. Mai mult, rezultatele nu includ toate veniturile obtinute de companie in Romania, mai multe dintre contracte fiind incheiate la nivel international de S&T cu clientii sai de pe piata locala.
S&T Romania a fost infiintata in 1994, avand ca domeniu initial de activitate distributia de produse IT. In prezent, filiala locala a companiei austriece activeaza ca integrator de sisteme si coordoneaza activitatile S&T din Bulgaria, Malta si Turcia.
Compania, care avea peste 300 de angajati la sfarsitul anului trecut, a deschis in iunie un centru de dezvoltare software in Bucuresti. Activitatile centrului se vor axa pe dezvoltarea de aplicatii software, management de proiecte si servicii de consultanta, urmand ca acestea sa fie extinse pe parcursul anului viitor. Pana la sfarsitul anului, centrul S&T va avea peste 60 de angajati, iar oficialii companiei au declarat ca pana la sfarsitul anului viitor vor sa deschida opt filiale in toata tara.
Centrul este primul de acest tip deschis de S&T si reprezinta un pas important in extinderea activitatilor companiei in segmentul aplicatiilor si serviciilor software. Deschiderea acestui centru a venit ca urmare a cererii crescute venite din Europa Centrala si de Est pentru aplicatii software particularizate destinate companiilor.