Auto

Incep lansarile de toamna: Logan, Scenic, TT

Incep lansarile de toamna: Logan, Scenic, TT

Audi TT

13.09.2006, 19:11 23

Un sedan, un monovolum si un coupe vor fi lansate in aceasta saptamana de producatorul local Dacia si importatorii Porsche Romania si Renault Nissan Romania.
Renault Nissan Romania a lansat oficial in aceasta saptamana o noua versiune a monovolumului Scenic cu cinci locuri si Grand Scenic cu sapte locuri, ambele fiind fabricate in uzina Renault din Douai, din nordul Frantei. Pretul fara taxe al noului model Scenic pentru versiunea Authentique cu un motor de 1,6 litri pe benzina este de 13.141 de euro si 15.794 de euro cu toate taxele incluse. Modelele sunt dotate cu motoare diesel care dezvolta o putere de la 80 de cai putere la 120 de cai putere si au o capacitate cilindrica de la 1,5 litri pana la 1,9 litri. Motorul de 1,6 litri pe benzina dezvolta 110 cai putere. Potrivit propriilor estimari, modelul Scenic reprezinta 50% din vanzarile gamei Megane in vestul Europei.
Automobile Dacia va prezenta tot in aceasta saptamana cea mai puternica versiune de serie a modelului Logan, echipata cu motor de 1,6 litri pe benzina, cu 16 supape, care va dezvolta 110 cai putere. Cel mai puternic model actual al gamei Logan era echipat cu un motor de 1,6 litri care dezvolta 90 de cai-putere si al carui pret pornea de la 7.500 de euro. Compania urmeaza sa prezinte luna aceasta la Salonul Auto de la Paris, si modelul Logan cu caroserie break, urmand ca la inceputul anului viitor sa apara versiunea Logan furgoneta, care va inlocui modelul actual Dacia Pick-up. Vanzarile de automobile Logan au ajuns la 300.000 de unitati din momentul lansarii comerciale in luna septembrie a anului 2004.
Si Porsche Romania, importatorul grupului german Volkswagen pe piata locala, va lansa un nou model de masina in aceasta saptamana - Audi TT. A doua generatie a coupe-ului aparut in anul 1998 incepe sa fie comercializat si pe piata locala, fiind disponibil, la fel ca si predecesorul sau, in varianta coupe cu 2 plus 2 locuri si ulterior roadster.
Modelul este mai mare decat predecesorul sau - cu 137 mm in lungime, 78 mm in latime si 6 mm inaltime. De asemenea, interiorul a crescut si chiar si compartimentul de bagaje care are in configuratia de baza 290 de litri. El creste la 700 de litri cand scaunele spate sunt rabatate.