Auto

Premierul Marcel Ciolacu pe şantierul A7: Este pentru primă oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă

Premierul Marcel Ciolacu pe şantierul A7: Este pentru...

Autor: Mediafax

22.03.2024, 10:49 578

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat vineri şantierul Autostrăzii Moldovei A7. Este pentru primă oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă, a spus prim-ministrul.

Declaraţiile au fost făcute în timpul vizitei de la şantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domneşti Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localităţii Adjud. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă devansare a lucrărilor.

„Este pentru primă oară când cu certitudine Moldova va avea autostradă. Dacă constructorul va menţine ritmul lucrărilor, până la sfârşitul anului vom deschide circulaţiei în jur 148 de kilometri. Este o veste extraordinară, este o devansare a lucrărilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai vorbit despre fondurile europene şi despre alianţa politică PSD-PNL.

„A7 este integral din fonduri europene,priin PNRR. Asta arată cât de mult înseamnă apartanenţa României la UE şi vorbim de stabilitate politică. România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene. (...) Vrem să venim în faţa românilor cu acest proiect politic”, a spus Ciolacu.

Pe şantierul din judeţul Vrancea au mai fost prezenţi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi reprezentanţi ai companiei de drumuri şi ai autorităţilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO