Auto

Rombat Bistriţa: Piaţa bateriilor auto a suferit o contracţie în primele trei luni

Rombat Bistriţa: Piaţa bateriilor auto a suferit o...

Autor: Laurentiu Cotu

26.05.2016, 00:05 415

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, estimează pentru acest an o uşoară creştere a afacerilor faţă de anul trecut, în condiţiile în care în primele trei luni piaţa de baterii auto a suferit o contracţie din cauza temperaturilor extrem de ridicate din această iarnă, iar preţul plumbului este pe un trend descrescător. 

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 310 mil. lei (aproximativ 70 mil. euro), mai mult cu 8,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie. 

„Volumul pieţei de baterii a suferit o contracţie în primul trimestru, în condiţiile unei ierni extem de blândă în toată Europa. Pentru acest an estimăm cel mult o creştere uşoară a afacerilor faţă de anul trecut, dat fiind faptul că preţul principalei materii prime, plumbul, înregistrează un trend descrescător“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rombat. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro