Bănci și Asigurări

Afacerile Aon au crescut cu 50% la sase luni

11.09.2006, 18:07 14

Veniturile societatii de brokeraj in asigurari Aon Romania (fosta KaRo) au crescut cu 50% in primele sase luni din acest an, pana la 3,8 milioane de lei (peste un milion de euro). Acelasi ritm de crestere l-a inregistrat si valoarea contractelor de asigurare plasate, care a ajuns la 38 de milioane de lei (10,7 milioane de euro) la sfarsitul primului semestru.
"Cresterea s-a datorat aparitiei clientilor noi, dar si faptului ca clientii nostri au avut nevoie de mai multe asigurari, pentru ca si-au extins operatiunile. De asemenea, tot mai multe companii au inceput sa fie interesate de pachete de beneficii (care cuprind asigurari de viata si de sanatate - n. red.) pentru angajati", a declarat Karina Rosu, director general la Aon Romania.
Majoritatea contractelor plasate de societate sunt de asigurari auto (45%) si property (27%). Circa 8% din politele intermediate de Aon sunt asigurari de raspundere civila, iar 10% sunt contracte de reasigurare. Asigurarile de viata reprezinta sub 1% din portofoliul Aon Romania.
KaRo, societate infiintata in 1991 de familia Karinei Rosu, a fost cumparata la sfarsitul anului trecut de Aon, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurari din lume.
"Dupa achizitie nu au avut loc schimbari evidente, deoarece noi am functionat intotdeauna ca o parte a grupului Aon (KaRo a fost broker corespondent al grupului incepand cu 1996 - n. red.)", spune directorul societatii.
In acest an, Aon si-a bugetat o crestere de 35% a afacerilor, potrivit Karinei Rosu. Directorul societatii spune ca profitul s-ar putea reduce, din cauza investitiilor in extindere.
"Pana la sfarsitul anului este posibil sa mai deschidem un birou, iar in 2007 vom mai deschide cel putin doua", afirma Rosu. Aon are acum cate un birou in Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara.
Directorul societatii nu exclude posibilitatea extinderii prin achizitia unor societati de brokeraj locale, de dimensiuni reduse.