Bănci și Asigurări

AGI si Asirag, absorbite de Omniasig

16.03.2005, 00:00 84


Omniasig - AGI a convocat pentru inceputul lunii aprilie o adunare generala a actionarilor, pentru a discuta acordul de principiu privind fuziunea in cadrul careia Omniasig va absorbi Omniasig-AGI si Omniasig-Asirag.


Potrivit lui Dan Stoian, director general al Omniasig-AGI, "toate datele tehnice privind modul de realizare a fuziunii vor fi stabilite dupa obtinerea acordului de principiu in cadrul adunarii generale".


"Adunarea Generala va hotari principiile fuziunii, va urma proiectul de fuziune, cererea de aprobare de la CNVM si gasirea unor auditori care sa stabileasca modalitatea cea mai buna de realizare", a explicat Stoian.


Finalizarea fuziunii nu va avea loc insa, crede directorul general al Omniasig-AGI, mai devreme de patru-cinci luni.


"E clar ca atat timp cat Omniasig este actionar majoritar si mult mai mare decat Omniasig-AGI si Omniasig-Asirag, cea mai buna solutie este fuziunea prin absorbtie, cu preluarea drepturilor si obligatiilor pe care le au cele doua companii absorbite", a mai spus directorul Omniasig-AGI. De asemenea, arata Stoian, va avea loc un transfer de active si pasive, inclusiv de resurse umane, iar orice contract aflat in vigoare la cele doua companii absorbite va fi prelungit si la compania rezultata.


Omniasig-AGI are un capital social de 128 miliarde de lei (3,5 milioane de euro), detinut in proportie de 50% de Omniasig, si este listata pe bursa electronica Rasdaq. Societatea a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de aproape 10 milioane de euro (405,3 miliarde de lei), in crestere cu 23,4% fata de exercitiul financiar precedent.


Omniasig-Asirag Pitesti are un capital social de 31,21 miliarde de lei (867 mii de euro), din care Omniasig detine un procent de 62,39%. In portofoliul ambelor societati domina asigurarile auto.