Bănci și Asigurări

Allianz vrea sa-si lege clientii de Dow Jones Euro Stoxx 50

03.10.2006, 18:38 42

Grupul german de asigurari Allianz a lansat o polita de viata cu componenta investitionala care garanteaza clientului capitalul investit in proportie de 100%, plus o dobanda certa si venituri suplimentare din investitia efectuata, in functie de evolutia actiunilor europene.
Denumita Allianz Index 50, polita este disponibila intr-o editie limitata in Bulgaria, Croatia, Cehia, Polonia, Romania si Slovacia, potrivit unui anunt al Allianz.
"Asigurarea de viata Allianz Index 50 raspunde nevoilor de capitalizare pe termen lung ale clientilor nostri. Produsul imbina avantajele protectiei oferite de politele de asigurare de viata clasice cu capitalizare, cu beneficiile suplimentare oferite de piata de capital", a afirmat Werner Zedelius, membru al comitetului de conducere al Allianz AG.
Polita va putea fi contractata pe o perioada fixa, de zece ani. Prima minima care poate fi investita este de 2.500 de euro.
"Performanta investitiei prin aceasta polita este in stransa legatura cu indicele Dow Jones Euro Stoxx 50", precizeaza Allianz AG.
Allianz Index 50 ofera la maturitate o dobanda garantata, peste garantia de capital. Totodata, fata de returnarea sumei investite in proportie de 100% dupa 10 ani (garantia de capital), in Romania, de exemplu, clientul primeste, in plus, 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda).
Procentul de 20% este asigurat printr-un angajament de plata cotat cu ratingul "A plus", oferit de Dresdner Bank, care garanteaza un randament minim de 120% la maturitate.
In functie de performantele de pe piata de capital, la terminarea contractului, clientii pot beneficia de un castig suplimentar fata de cel oferit de dobanda garantata.
Compania mentioneaza ca rezultatele anterioare pot fi diferite de cele estimate, fiind influentate de conditiile economice generale, performantele inregistrate pe pietele de capital, frecventa si gravitatea evenimentelor asigurate.