Bănci și Asigurări

Asigurari medicale la pachet

21.10.2004, 00:00 26

Aviva Asigurari de Viata si Medicover au anuntat incheierea unui parteneriat pentru intrarea pe piata asigurarilor private de sanatate, prin oferirea unui mix de servicii medicale  si a unei asigurari de specialitate.
Structura produselor de asigurare privata de sanatate urmeaza sa fie definita in perioada urmatoare.
Compania internationala de asistenta medicala privata Medicover opereaza in Romania o retea de clinici private si are peste 25.000 de abonati.
"Diferenta intre polita de asigurare privata si abonament este aceea ca in cazul politei, primesti ingrijire medicala doar cand te-ai imbolnavit", deci cand riscul asigurat s-a produs, pe cand abonatii beneficiaza de controale medicale preventive, a explicat Mariana Colcigeanu, director de marketing la Medicover.
Spre deosebire de politelor de asigurari de sanatate vandute acum pe piata , in cazul carora asiguratii aleg clinica sau spitalul caruia i se adreseaza si prezinta apoi companiei de asigurari lista cheltuielilor efectuate, pe care aceasta le plateste in limita sumei asigurate, in cazul asigurarii private oferite de Aviva in parteneriat cu Medicover, "asiguratul nu va primi bani, ci servicii", a mai declarat Mariana Colcigeanu.
Pentru cazurile care ar avea nevoie de spitalizare, furnizorul de servicii medicale are incheiate contracte pentru rezerve private cu spitalele Polizu si Elias, dar preconizeaza ca pe viitor acestea vor fi mai multe.
Aviva este lider pe piata europeana a pensiilor si a asigurarilor de viata.
Pe aceasta piata mai concureaza Omniasig Addenda si va intra si Interamerican, care construieste acum un spital privat in Bucuresti. ioana.leaua@zf.ro