Bănci și Asigurări

Aviva isi majoreaza capitalul cu un milion de dolari

24.12.2004, 00:00 16



Compania de asigurari Aviva Asigurari de Viata a anuntat majorarea capitalului social cu un milion de dolari (746,62 mii euro), pana la nivelul de 19,5 milioane dolari (14,5 milioane euro), prin emisiune de noi actiuni.



Pe primele noua luni ale anului curent, Aviva Asigurari de Viata a inregistrat o crestere de 30% in lei a primelor brute incasate, pana la 213 miliarde lei (5,6 milioane euro). Primele brute subscrise au crescut cu 39%, la 228 miliarde lei (aproape 6 miliarde euro). Valoarea totala a activelor societatii era, la 30 septembrie 2004, de 491 miliarde lei (12,9 milioane euro).



Aviva a lansat in aceasta luna trei noi clauze disponibile pentru cel mai recent produs oferit de companie, BetaCredit.



BetaCredit, introdus pe piata in luna iulie a acestui an, reprezinta un plan de asigurare de viata pentru credite, prin care asiguratorul preia riscul financiar aferent pierderii vietii, a capacitatii de munca ori invaliditatii asiguratului, pe durata unui contract de imprumut, platind in locul clientului partea de credit ramasa de rambursat. Produsul este conceput pentru a raspunde nevoilor de acoperire prin asigurare a bancii in ceea ce priveste creditele.



Clauzele suplimentare prevad eventualitatea unui deces din accident, a invaliditatii din accident si a incapacitatii temporare de munca.



Potrivit clauzei de deces din accident, daca asiguratul decedeaza, imprumutatorul va incasa suma asigurata in limita soldului debitor al creditului, urmand ca mostenitorul legal sau un alt beneficiar desemnat sa incaseze diferenta intre suma asigurata si valoarea soldului debitor al creditului, plus suma asigurata aferenta clauzei de deces din accident.



In cazul in care asiguratul dobandeste o invaliditate partiala ca urmare a unui accident, imprumutatorul va incasa un procent din suma asigurata in limita soldului debitor al creditului (procent calculat in functie de gradul de invaliditate), iar asiguratul va primi diferenta intre indemnizatia platita si valoarea soldului debitor al creditului.



A treia clauza suplimentara, privind incapacitatea temporara de munca, pe o perioada ce depaseste 10 zile lucratoare consecutive, ca urmare a unei imbolnaviri sau a producerii unui accident, prevede ca asiguratorul va plati imprumutatorului o indemnizatie de asigurare lunara, in limita ratei lunare a creditului.



Aviva Romania face parte din grupul Aviva, controlat de actionari britanici, grup multinational de asigurari si servicii financiare. ioana.leaua@zf.ro