Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus a scăpat de credite locale de încă 80 mil. €

Bank of Cyprus a scăpat de credite locale de încă 80...

Autor: Ciprian Botea

05.06.2015, 00:06 438
Grupul cipriot Bank of Cyprus, care se află în proces de lichidare a operaţiunilor locale, avea la finalul lunii martie credite brute de 440 milioane de euro (1,9 mld. lei), în scădere cu 15% faţă de finalul anului trecut, potrivit datelor publicate la Nicosia. Scăderea în termeni nominali este de 80 milioane de euro.
 
Ciprioţii şi-au schimbat strategia pe piaţa locală la începutul acestui an şi au decis să vândă treptat por­to­fo­liul sucursa­lei de la Bucu­reşti după o tranzacţie eşuată anul trecut. Bank of Cyprus a încercat să vândă la pachet credite performante şi neperformante de peste o jumătate de miliard de euro.
 
Fondul de investiţii Sankaty şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferiseră circa 100 mil. euro pentru pachetul respec­tiv, dar ciprioţii au respins oferta, considerând preţul ca fiind prea mic. Surse din piaţă spun că ciprioţii vor să vândă creditele neperformante la 50% din valoarea nominală, iar pe cele performante la 90% din valoarea nominală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO