Bănci și Asigurări

BCR intra in lupta perioadelor de gratie

07.12.2004, 00:00 20



Banca Comerciala Romana (BCR) a extins la 50 de zile perioada maxima de gratie la plata dobanzii pentru cumparaturile platite cu cardul de credit in lei BCR Eurocard MasterCard efectuate la comercianti.



Potrivit bancii, un utilizator de card BCR EuroCard Mastercard are facilitatea de a nu plati dobanda aferenta sumelor utilizate din credit pentru tranzactii de plati, daca aceste sume sunt rambursate in totalitate pana la data de 20 ale lunii urmatoare celei in care plateste cu cardul cumparaturile la comercianti. "Aceasta masura va contribui la reducerea utilizarii numerarului de catre populatie", a declarat Ion Matei, directorul executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR.



Potrivit oficilalului bancii, de la jumatatea acestui an cardul a primit utilizare internationala.



BCR nu percepe comision pentru efectuarea de plati prin intermediul cardului si nici la plata facturilor prin intermediul ATM. Pana la sfarsitul acestui an, BCR acorda un bonus de 5% utilizatorilor acestui tip de card pentru platile efectuate cu card la cumpararea de bunuri si servicii de la comerciantii din reteaua bancii.



BCR este lider pe piata cardurilor cu aproape 1,6 milioane de carduri active emise pana in prezent. Banca ofera clientilor, persoane fizice si juridice, un numar de 13 tipuri de carduri, de debit si de credit, cu utilizare in tara sau strainatate. BCR opereaza in prezent, o retea de aproape 850 de ATM functionale si peste 4.000 de POS instalate exclusiv la comercianti.