Bănci și Asigurări

BNR a autorizat noul vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Razvan Voican

18.07.2014, 00:00 270

Adriana Jankovicova, 43 de ani, de naţionalitate slovacă, a primit autorizaţia de la BNR pentru a exercita funcţia de vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR pentru care fusese desemnată la începutul acestui an. Jankovicova a preluat postul austriacului Bernd Mittermair, care a fost transferat pe poziţia de vicepreşedinte pe divizia remediere, restructurare şi recuperare, responsabilă de procesul de curăţare a portofoliului de credite neperformante.

Jankovicova a absolvit la Bratislava Facultatea de matematică şi fizică a Universităţii Comenius, precum şi Facultatea de Management, la care a studiat în perioada 1994 – 1996. Traseul său profesional a început în 1996 în departamentul trezorerie al Tatra Banka, iar din 2002 a fost şefa departamentului managementul bilanţului al Slovenska Sporitelna.

În 2006 s-a mutat la Viena la cartierul general al Erste Group unde a fost întâi şefa departamentului de management active şi pasive, iar din 2013 şefa grupului de management al performanţei din departamentul de control. Ulterior a fost repartizată să conducă finanţele BCR. De anul trecut banca are un expat şi la conducerea direcţiei contabilitate, unde a fost adusă din Cehia Renata Harvancova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO