Bănci și Asigurări

Cea mai mare bancă germană îşi ratează ţintele financiare: acţiunile scad cu 4,5%. Totuşi, acţiunile sunt cu 75% peste minimul record din septembrie

Cea mai mare bancă germană îşi ratează ţintele...

Autor: Ştefan Stan

02.02.2017, 12:12 321

Deutsche Bank a raportat un profit de tranzacţionare sub estimările analiştilor în trimestrul al patrulea, în condiţiile în care îngrijorările legate de finanţele companiei i-au îndepărtat pe clienţi. Acţiunile băncii au scăzut cu 4,5% în dimineaţa şedinţei de tranzacţionare de joi în Frankfurt, însă sunt în continuare cu 75% peste minimul record atins în septembrie. 

Veniturile din tranzacţionarea de datorie, cea mai mare sursă de venit a băncii, au crescut cu 11% faţă de anul precedent, la 1,38 miliarde de euro, fără să reuşească însă să atingă ţinta estimată de analişti de 1,68 miliarde de euro. Tranzacţionarea de acţiuni a scăzut cu 23%, la 428 mil. euro, potrivit unui anunţ de joi al Deutsche.

 CEO-ul Deutsche John Cryan reduce operaţiunile de tranzacţionare, construite de predecesorul său, şi încearcă să ridice nivelul de capital, erodat de costurile legale. În timp ce banca a reuşit să pună capăt unei serii de procese, inclusiv unul gigant din State, impactul s-a văzut totuşi în bilanţ.  

”A fost un impact clar din partea veştilor negative care au pendulat în jurul Deutsche în toamnă. Rămâne de văzut dacă efectele vor fi schimbate în 2017”, a spus Daniel Regli, analist la MainFirst.

Pierderea netă a băncii a scăzut la 1,89 miliarde de euro în primele trei luni până în decembrie, faţă de o pierdere de ,212 miliarde de euro anul trecut. Analiştii se aşteptau la o scădere de 1,32 miliarde de euro.