Bănci și Asigurări

Creşterea pieţei de leasing a accelerat la 16% datorită finanţărilor auto

Felix Daniliuc, preşe­dintele ALB România:

Rezultatele primului semestru ne confirmă aşteptările pentru o evoluţie pozitivă a pieţei de leasing în 2015. Segmentul vehiculelor a fost în continuare principalul motor de creştere, dar susţinut de un alt element important, şi anume creşterea notorietăţii leasingului în rândul firmelor mici şi mijlocii.

Felix Daniliuc, preşe­dintele ALB România: Rezultatele primului semestru ne confirmă aşteptările pentru o evoluţie pozitivă a pieţei de leasing în 2015. Segmentul vehiculelor a fost în continuare principalul motor de creştere, dar susţinut de un alt element important, şi anume creşterea notorietăţii leasingului în rândul firmelor mici şi mijlocii.

Autor: Ciprian Botea

12.08.2015, 17:45 422

Companiile de leasing au finanţat în primul semestru active în valoare de 769 milioane de euro, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, motorul de creştere fiind în continuare segmentul auto, potrivit datelor ALB – asociaţia societăţilor financiare.

Finanţările pentru autovehicule au cu­mu­lat 769 de milioane de  euro, adică peste 77% din total. Ponderea echipamentelor a fost de 20% (154 de milioane de euro), în timp ce finanţările imobiliare au însumat 19 milioane de euro.

La nivel agregat, rimul de creştere a finanţărilor a accelerat în trimestrul al doilea, după un plus de 13% în primele trei luni. „Rezultatele primului semestru ne confirmă aşteptările pentru o evoluţie pozitivă a pieţei de leasing în 2015. Segmentul vehiculelor a fost în continuare principalul motor de creştere, dar susţinut de un alt element important, şi anume, creşterea notorietăţii leasingului în rândul firmelor mici şi mijlocii“, a declarat Felix Daniliuc, preşe­dintele ALB Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO