Bănci și Asigurări

Cum arată noul sediu ultra-modern din Viena al Erste. ”Este un nou mod de a face banking”. Galerie FOTO

Noul sediu al Erste

Noul sediu al Erste

Autor: Ştefan Stan

08.02.2016, 13:09 5309

Grupul financiar austriac Erste a inaugurat noul sediu central din Viena, construit în jurul unei reorganizări a imaginii băncii, pe care banca a dorit să o schimbe şi să pară mai acesibilă. 

”Este evident că banca trebuie să se schimbe, să se modernizeze. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne mutăm din birourile tradiţionale într-un loc care arată că suntem accesibili şi deschişi tuturor. Este mai mult decât o clădire modernă de birouri, este crearea unui spaţiu care serveşte nevoile angajaţilor noştri şi ale comunităţilor. Vom fi mai flexibili şi vom fi în ton cu nevoile clienţilor”, a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group. 

Noul sediu are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi şi peste 165.000 de metri pătraţi de birouri. Arhitectura este deschisă, ultra modernă, şi încearcă să îmbine peisajul tradiţional şi istoric cu natura şi necesităţile unei corporaţii moderne. 

Grupul austriac Erste este prezent şi pe piaţa din România, fiind proprietarul BCR, cel mai mare jucător din sistem în funcţie de active.
 
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul Uniunii Europene, cu 15,8 milioane de clienţi şi 2.500 de sucursale în şapte ţări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia şi Serbia).
 
Grupul austriac Erste a fost fondat în 1819 ca Erste österreichische Spar-Casse in Leopoldstadt, o suburbie a Vienei. După căderea comunismului, compania a început o expansiune puternică în Europa Centrală şi de Est şi până în 2008 cumpărase deja 10 bănci. În 1997 s-a listat la bursă, iar astăzi este listată la bursele din Viena, Praga şi Bucureşti. 
Grupul este condus de bancherul austriac Andreas Treichl, care în 1997 a fost numit şeful Consiliului de Administraţie, iar în 2008 a fost numit CEO al întregului grup. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO