Bănci și Asigurări

Erste: Dorim să aducem toate operaţiunile BCR din Bucureşti într-un singur sediu, dar încă nu am luat o decizie

Erste: Dorim să aducem toate operaţiunile BCR din...

Autor: Cristian Hostiuc

26.02.2016, 13:33 2710

Gernot Mittendorfer, directorul financiar al Erste, a declarat vineri la Viena că BCR vrea să îşi consolideze toate operaţiunile din Bucureşti într-un singur sediu, dar o decizie încă nu a fost luată până în acest moment.

El a precizat că sediul central actual al BCR – Bucharest Financial Plaza – de pe Calea Victoriei va rămâne pentru a deservi relaţii cu clienţii.

De mai bine de un an BCR se uită la mai multe variante pentru aducerea tuturor operaţiunilor într-un singur loc. Cele mai discutate variante au fost în zona Carrefour Orhideea, întâi într-un proiect al grupului austriac CA Immo, iar mai nou în proiectul Forte din aceeaşi zonă.

Ca o glumă, Andreas Treichl, şeful Erste, a spus: Dacă ştiţi proiecte imobiliare la care să ne uităm, suntem deschişi.

Treichl a precizat că indiferent cine este dezvoltatorul, BCR vrea să aibă opţiunea de a cumpăra clădirea în care se va muta.

BCR are nevoie de peste 20.000 de metri pătraţi pentru a reuni operaţiunile din Bucureşti (nu sucursale), care sunt localizate în mai multe sedi.

La Viena Erste tocmai s-a mutat într-un nou centru în care a investit 300 de milioane de euro şi în care a reunit toate operaţiunile.