Bănci și Asigurări

Eureko a adus 6 mil. euro in decembrie pentru spitalul Euroclinic

15.02.2005, 00:00 29

Medysistem, reteaua de clinici private detinuta de grupul pan-european de servicii financiare Eureko, a investit in luna decembrie a anului trecut 6,2 milioane euro in spitalul Euroclinic, primul spital privat construit de un investitor strain in Romania.
Potrivit unei surse apropiate companiei, spitalul va fi dat in functiune in luna aprilie, cand vor incepe si vanzarile de asigurari de sanatate de catre Interamerican.
Euroclinic, care a fost construit ca o aripa a Spitalului de Urgenta Floreasca, va dispune de 100 de paturi si de asemenea de un helioport. Spitalul privat va fi legat prin doua pasarele de Floreasca.
Euroclinic va fi inclus, ca parte a retelei Medysistem, in programul de asigurari private de sanatate initiat de compania elena de asigurari Interamerican, detinuta de asemenea de grupul Eureko. Spitalul va fi deschis insa si colaborarilor cu alti asiguratori de pe piata.
Pana in prezent, datorita investitiilor foarte mari necesare in acest domeniu, precum si a lipsei spitalelor private, vitale in domeniul asigurarilor private de sanatate, doar trei societati de asigurari si-au anuntat prezenta pe acest segment: Interamerican, Omniasig Addenda si Aviva Asigurari de Viata.
Daca in cazul Interamerican, furnizorul de servicii medicale va fi Medysistem, Aviva Asigurari de Viata a incheiat un parteneriat cu Medicover, care are incheiate contracte pentru rezerve private cu spitalele Elias si Polizu, pentru vanzarea de astfel de polite.
Investitiile facute in domeniul asigurarilor private de sanatate se recupereaza in decurs de minim 5-6 ani.
Interamerican pregateste vanzarea de polite de asigurari complete de sanatate tip "comprehensive health insurance", care sa includa vizitele la doctor, consultatiile, analizele de laborator, diagnosticul si spitalizarea. Politele vor fi disponibile in doua categorii: asigurari individuale si asigurari de grup, pentru angajati.
Pe primele noua luni ale 2004, Interamerican a Romania a raportat prime subscrise cu 35% comparativ cu anul precedent, de 11,1 milioane euro. Pe aceeasi perioada, primele brute incasate au depasit cu 15% nivelul inregistrat in anul precedent.
Motorul cresterii companiei au fost asigurarile de viata, pentru care primele brute subscrise au inregistrat o majorare de 39% fata de anul trecut, in conditiile in care cresterea pe segmentul de asigurari generale a fost de 32%. ioana.leaua@zf.ro