Bănci și Asigurări

Fuziunea Omniasig cu societatile cumparate, in faza aprobarii in AGA

08.04.2005, 19:21 39

Adunarea generala extraordinara a actionarilor Omniasig-AGI a aprobat la inceputul acestei saptamani acordul de principiu privind fuziunea prin absorbtie cu Omniasig, a declarat Dan Stoian, directorul general al Omniasig-AGI.

Etapa urmatoare, arata el, va presupune, printre altele, angajarea auditorilor si lansarea procedurilor legale de catre Consiliul de Administratie.

O data ce proiectul de fuziune va fi finalizat, va fi convocata din nou AGA, pentru a aproba definitiv preluarea Omniasig-AGI de catre Omniasig.

"Sanctiunea primita de Omniasig de la Consiliul Concurentei nu a influentat in nici un fel procesul de fuziune. Amenda se refera la achizitiile de actiuni de anul trecut, si nu la fuziune", a specificat Dan Stoian. De asemenea, afirma directorul Omniasig-AGI, intentia de fuziune a fost deja notificata la Consiliul Concurentei.

Omniasig a fost amendata in aceasta sapatmana de Consiliul Concurentei, pentru omisiunea notificarii dobandirii controlului asupra Asirag SA si a AGI Romania SA, in 2004, cu 15 mld. lei (peste 400.000 de euro).

Omniasig-Asirag, cealalta societate care ar urma sa fie absorbita de Omniasig, a discutat ieri dupa-amiaza, in cadrul AGA, aprobarea acordului de principiu.

Cea mai importanta este insa, potrivit lui Dan Stoian, decizia Adunarii generale a actionarilor Omniasig, care are loc astazi.

Directorul Omniasig-AGI a precizat anterior ca fuziunea nu va fi finalizata mai devreme de patru-cinci luni.

Omniasig-AGI are un capital social de 128 miliarde de lei (3,5 milioane de euro), detinut in proportie de 50% de Omniasig, si este listata la categoria de baza a bursei electronice Rasdaq. Societatea a inregistrat anul trecut, numai din asigurari generale, prime brute subscrise in valoare de aproape 10 mil. euro (405,3 mld. lei), in crestere cu 23,4% fata de exercitiul financiar precedent.

Omniasig-Asirag Pitesti are un capital social de 31,21 miliarde de lei (867 mii de euro), din care Omniasig detine un procent de 62,39%.

In portofoliul ambelor societati domina asigurarile auto. AGI se concentreaza pe polite Carte Verde si asigurari legate de transportatori, in timp ce politele RCA reprezinta circa 50% din portofoliul Asirag. ioana.leaua@zf.ro