Bănci și Asigurări

Guglielmo Frinzi a devenit directorul general al Astra Asigurari

24.03.2005, 00:00 165


Astra Asigurari a anuntat numirea in functia de director general a lui Guglielmo Frinzi, fostul director general al companiei Generali, companie in capitalul careia Astra detine un procentaj de 15,57%.


La Generali, Frinzi a fost inlocuit de Tudor Moldovan, care este si presedinte al Asociatiei pentru Pensii Administrate Privat din Romania.


Potrivit companiei, Guglielmo Frinzi activeaza in industria asigurarilor de 38 de ani si in Romania din 1994. Noul director general va lucra in stransa legatura cu presedintele Astra, Dan Grigore Adamescu.


Dan Adamescu a precizat ca numirea lui Frinzi in functia de director general are rolul de a consolida "know-how-ul managerial" de care asiguratorul va avea nevoie pentru a se adapta cerintelor pietei europene.


Compania Astra Asigurari a raportat pentru 2004 prime brute subscrise in valoare de 47,8 milioane de euro (1.941 miliarde de lei) pe segmentul de asigurari generale, in crestere cu peste 43% fata de veniturile din prime brute subscrise inregistrate in 2003. Ponderea cea mai importanta in portofoliul de asigurari generale al Astra (51,7%) o detin asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule (RCA si Carte Verde).


Primele subscrise din asigurari de viata au fost de 490.328 euro (19,8 miliarde de lei), cu 20,4% peste nivelul din 2003. Reprezentantii companiei au declarat ca Astra intentioneaza sa se concentreze in viitor pe aceasta clasa de asigurari.


"Dorim sa ocupam un loc solid in topul primelor trei companii de profil si sa activam ca si competitor activ in toate categoriile de asigurari", a precizat presedintele Astra. In 2004, potrivit propriilor estimari, societatea s-a clasat pe locul patru in topul asiguratorilor pe segmentul non-viata.


Compania are un capital social de 1.574,8 miliarde de lei (43,5 milioane de euro), controlat in proportie de 94,6% de catre societatea Nova Trade. Astra este listata la categoria de baza a bursei electronice Rasdaq.


Astra a mai avut un expat in echipa de conducere, Ian Harroks, care s-a ocupat de divizia de asigurari de viata, de care s-a despartit insa dupa un an. ioana.leaua@zf.ro