Bănci și Asigurări

ING Asigurari a raportat incasari de 25 mil. euro la trimestru

31.05.2005, 18:27 13

ING Asigurari de Viata a subscris pe primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de 25 milioane de euro (929,3 miliarde de lei), in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada a exercitiului financiar precedent. In lei, majorarea a fost de 27%.

La prime brute incasate, asiguratorul a raportat o crestere de peste 46%, påna la 25,6 milioane de euro (952,4 miliarde de lei).

Compania revine astfel la un ritm de crestere mai inalt al subscrierilor, dupa o stagnare in ultimii doi ani. ING a avut prime brute subscrise in 2004 in valoare de 75,7 milioane de euro - cu 4,5% peste nivelul subscrierilor din 2003.

Fata de 2002, in 2003 compania inregistrase o scadere de aproape 8% in euro a primelor brute subscrise.

Compania a incheiat exercitiul financiar 2004 cu un profit brut de 4,9 milioane de euro. Pe primul trimestru nu au fost disponibile date privind profitul.

In functie de veniturile aduse in primul trimestru al acestui an, tipurile de polite cu cea mai buna performanta in aceasta perioada au fost pentru ING asigurarile de viata legate de programe de investitii (produsele unit-linked- compania a fost prima societate de asigurari care a introdus aceasta categorie de polite, in 1998), asigurarile pentru studiile copiilor, programele de pensii, asigurarile mixte de viata si asigurarile de viata suplimentare.

Asigurarile suplimentare se pot atasa contractelor de asigurare de baza care au prevazuta o plata esalonata a primelor de asigurare.

"Tot mai multi oameni inteleg necesitatea de a-si asigura viitorul pentru ei si copiii lor", a comentat Bram Boon, director general executiv al ING Asigurari de Viata, cresterea inregistrata de asigurator pe primele trei luni.

Compania a platit, de la inceputul anului påna la sfårsitul lunii martie, daune in valoare de 23,3 miliarde de lei (628.150 euro), pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.

In opinia directorului general al ING Asigurari de Viata, pensiile private reprezinta o adevarata trambulina pentru segmentul asigurarilor de viata. "Va exista un potential extraordinar pe piata, o data cu implementarea unei adevarate reforme a pensiilor", a declarat Bram Boon.

ING a anuntat ca un grup de specialisti din cadrul companiei colaboreaza cu membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si cu membri ai executivului, in vederea finalizarii noului proiect de lege a pensiilor private. Compania este una dintre societatile de asigurare care, in lipsa unei legislatii coerente pe partea pensiilor private, si-au consolidat pozitia pe piata prin vånzarea de produse de economisire.

Potrivit lui Mihai Seitan, presedinte al Casei Nationale de Pensii si alte drepturi de asigurari sociale, proiectul noii legi a pensiilor private este inca discutat, urmånd sa fie finalizat in perioada urmatoare.

Piata asigurarilor ar putea oferi, påna la aparitia fondurilor de pensii private, cea mai la indemåna solutie de reformare a sistemului romånesc de pensii.

ING Asigurari de Viata a fost infiintata in 1997 si dispune la ora actuala de o retea de 68 de agentii, in 63 de orase. Compania are un capital social de 450,4 miliarde de lei (12,4 milioane de euro).

ING Romånia, care include divizia de asigurari, este parte a grupului financiar olandez ING, prezent in 50 de tari. ING Romånia are 900 de angajati si 2.000 de consultanti in asigurari.

"Vom urmari in continuare optimizarea retelei de distributie a produselor si serviciilor, prin cresterea numarului de clienti, precum si prin folosirea oportunitatilor de vånzare a unei game variate de produse catre clientii actuali (cross-selling)", a mai declarat Bram Boon. ioana.leaua@zf.ro