Bănci și Asigurări

Interamerican vinde de la anul polite de sanatate

19.11.2004, 00:00 24



Interamerican va incepe vanzarea primelor polite de asigurari medicale private la inceputul anului urmator, iar spitalul privat Euroclinic va fi deschis la sfarsitul primului trimestru 2005, a spus Athanasios Alexiadis, directorul general companiei.



Piata asigurarilor private de sanatate, de care este strans legata piata serviciilor medicale private, depinde de dezvoltarea unitatilor private de sanatate.



In conditiile in care asiguratorii nu se prea inghesuie pe aceasta piata incipienta, iar "spitalizarea privata este un subiect care abia acum se deschide in Romania", "este nevoie de stimulente financiare" care sa depaseasca cei 200 de euro deductibili pentru angajat si cei 200 de euro deductibili pentru angajator, a subliniat Athanasios.



In timp ce in sistemul public, plata contributiei este o obligatie ce revine, prin lege, angajatorului, in sistemul privat (in cazul unei asigurari colective) plata primei de asigurare este considerata un beneficiu in natura acordat angajatului de catre angajator.



Potrivit lui John Norris, consultant la compania de consultanta ABT Associates, "cel mai eficient mod de distribuire a asigurarilor private de sanatate ar fi prin intermediul angajatorului".



In prezent, pe piata asigurarilor private de sanatate si-au anuntat prezenta doar trei companii: Interamerican, Omniasig Addenda si Aviva Asigurari de Viata. Alti asiguratori au fost mai putin indrazneti, datorita investitiilor foarte mari necesare in acest domeniu, a explicat presedintele Interamerican Romania.



"Neavand spitale private este foarte greu sa oferi solutii reale, iar spitalele private necesita investitii foarte mari", a mai spus Alexiadis.
ioana.leaua@zf.ro