Bănci și Asigurări

Majorare de capital la Allianz-Tiriac

16.02.2005, 00:00 21

Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat majorarea capitalului social cu echivalentul a aproape 1 milion de euro (34,4 miliarde lei). Operatiunea a fost aprobata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor la sfarsitul lunii ianuarie.
Compania a precizat ca programul de capitalizare este realizat in concordanta cu planul de dezvoltare al afacerilor sale. Capitalul social al asiguratorului a ajuns in urma majorarii la 304,708 miliarde lei (8,5 milioane euro).
Modalitatea de crestere a capitalului a fost reinvestirea unei parti din profitul net pe 2003, care a fost distribuit actionarilor. Operatiunea a insemnat astfel cresterea valorii nominale a actiunilor emise de societate, de la valoarea de 2.750.000 lei/actiune (77,4 euro) la 3.100.000 lei/actiune (87,2 euro). Aportul in numerar al actionarilor Allianz-Tiriac Asigurari a fost proportional cu cota de participare la capitalul social, structura actionariatului nesuferind nici o modificare.
In continuare, actionarii semnificativi ai companiei sunt: Allianz AG, care detine 51,62% din capitalul social si Vesanio Trading, cu o cota de participare la capital de 44,01%.
Allianz-Tiriac Asigurari detine, potrivit estimarilor privind rezultatele pe 2004, o cota de circa 5% din piata asigurarilor de viata, in crestere cu aproximativ 2 puncte procentuale fata de procentul inregistrat in 2003.
Compania a declarat ca si-a dublat anul trecut volumul de activitate pe acest segment.
"Vom continua sa acordam o atentie deosebita activitatilor de asigurari de viata, segment pe care ne-am propus sa ne consolidam pozitia in topul primilor cinci furnizori de produse de asigurari de viata", a comentat Cristian Constantinescu, director general al Allian-Tiriac Asigurari.
Potrivit directorului general, majorarea de capital reprezinta primul pas spre atingerea obiectivului companiei pe termen scurt, si anume cresterea, cu o medie de 2 puncte procentuale, a cotei detinute pe piata asigurarilor de viata in 2005 si 2006.
ioana.leaua@zf.ro