Bănci și Asigurări

Massimo Canovi, MoneyGram: Sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze. Românii trimit acasă 300 de euro/tranzacţie, mai puţin decât înainte de criză

Massimo Canovi, MoneyGram: Sumele care sunt trimise din...

Autor: Mediafax

15.05.2017, 00:05 152

Sumele care sunt trimise din Ro­mânia în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte şi companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat.

Pe de altă parte, în România intră sume tot mai mari dinspre nordul conti­nentului, ceea ce înseamnă că românii care lucrau înainte în Italia şi Spania s-au mutat în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia, spune Massimo Canovi, head of Southern Europe, MoneyGram.

„Sumele trimise din România către alte zone ale lumii au crescut simţitor. O explicaţie poate fi aceea că unii români trăiesc acum peste hotare şi trimit bani în străinătate pentru a putea trăi în ţările respective înainte să se întoarcă acasă sau că firmele au început să angajaze în România cetăţeni străini. Economia românească a început să crească şi a început să se importe forţă de muncă din alte ţări. Este un semn foarte bun pentru România. Interesant este ce sume importante sunt trimise în Orientul În­depărtat, ceea ce ar putea însemna că în România lucrează cetăţeni din această zonă, care trimit bani acasă“, a declarat Massimo Canovi pentru Mediafax.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro