Bănci și Asigurări

Omniasig-AGI a avut incasari de patru ori mai mari din RCA

24.05.2005, 18:57 16

Omniasig-AGI si-a dublat in primul trimestru primele brute subscrise, påna la valoarea de 5,3 milioane de euro (198,8 miliarde de lei). In euro, cresterea fata de aceeasi perioada a exercitiului financiar precedent a fost de 96,2%.

Primele brute incasate de societate au crescut intr-un ritm de 104,5%, påna la 4,5 milioane de euro (168,6 miliarde de lei).

Datele transmise de companie indica faptul ca principalul motor al cresterii Omniasig-AGI a fost, in primele trei luni, asigurarea de raspundere civila auto obligatorie. Politele RCA au reprezentat in aceasta perioada peste jumatate din portofoliul Omniasig-AGI, iar subscrierile pe acest segment au inregistrat o majorare de peste 294% comparativ cu primul trimestru din 2004.

"Cea mai mare crestere a fost pe RCA, pentru ca in acest an am primit autorizatia de vånzare a acestui tip de polita in acelasi timp cu restul asiguratorilor, asa ca am pornit de pe pozitii egale. Anul trecut autorizatia a intårziat cu o saptamåna, iar Omniasig-AGI a pierdut startul", a comentat directorul general al societatii de asigurare, Dan Stoian.

Omniasig-AGI are un capital social de 128,3 miliarde de lei (3,5 milioane de euro la cursul zilei) si o capitalizare bursiera de 131,4 miliarde de lei (3,6 milioane de euro). Compania este listata pe bursa electronica Rasdaq, la categoria de baza.

Capitalul social al AGI este in prezent detinut in proportie de 50% de Omniasig. Recent, a fost anuntata fuziunea prin absorbtie a Omniasig cu Omniasig-AGI si Omniasig-Asirag. Omniasig controleaza 62,39% din actiunile Asirag, care dispune de un capital social de 31,2 miliarde de lei (862.500 euro). Ambele societati se concentreaza pe asigurari auto si au fost achizitionate de Omniasig in anul 2004.

"Proiectul de fuziune prevede o perioada de doua luni pentru indeplinirea formalitatilor legislative (aviz CSA, aviz Consiliul Concurentei). Cu o marja de siguranta de o luna, in trei luni fuziunea ar putea fi finalizata, cu transferul portofoliului de polite catre Omniasig", a declarat Dan Stoian.

Omniasig-AGI a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de aproape 10 milioane de euro (405,3 miliarde de lei), in crestere cu 23,4% fata de exercitiul financiar precedent. ioana.leaua@zf.ro