Bănci și Asigurări

Omniasig, amendata de Consiliul Concurentei cu 0,4 mil. euro

05.04.2005, 18:25 35

Consiliul Concurentei a anuntat ieri ca a hotarat amendarea societatii de asigurari Omniasig cu circa 15 miliarde de lei (peste 400.000 euro) pentru omisiunea notificarii a doua operatiuni de concentrare economica.
Operatiunile au fost realizate prin dobandirea controlului asupra Asirag SA si a dobandirii controlului "de facto" asupra AGI Romania SA, dupa cum afirma Consiliul Concurentei.
Legislatia actuala prevede notificarea de catre agentii economici a oricaror operatiuni de concentrare care depasesc anumite praguri valorice: o cifra de afaceri cumulata a partenerilor implicati intr-o astfel de operatiune mai mare de 10 milioane de euro si o cifra de afaceri mai mare de 4 milioane de euro, realizata pe teritoriul Romaniei, pentru cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, potrivit Consiliului Concurentei.
Termenul de notificare in asemenea cazuri este de 30 de zile de la data semnarii, a explicat Consiliul. Reprezentantii Omniasig nu au comentat ieri decizia Consiliului.
Omniasig, una din primele trei companii de asigurari generale din Romania, a devenit in prima parte a anului trecut, in mod succesiv, actionarul majoritar al Asirag, o companie de asigurari din Pitesti cu afaceri de circa 6 milioane de euro anul trecut, si al AGI, care a avut afaceri de circa 10 mil. euro anul trecut.
Cele doua companii, axate pe asigurari auto, au devenit Omniasig Asirag si AGI.
Tranzactia pentru achizitia Asirag a fost de peste un milion de euro, iar pentru 40% din AGI Omniasig a platit 1,3 milioane de euro.
Omniasig a cumparat 64% din actiunile Asirag de la un grup de persoane fizice si companii locale care au fondat compania.
Compania Omniasig este controlata de TBIH Financial Services Group NV, un fond de investitii detinut de banca germana Deutsche Bank si un fond de investitii israelian, Kardan.
Omniasig a avut anul trecut prime brute subscrise de circa 77 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de anul anterior.
ioana.leaua@zf.ro