Bănci și Asigurări

OTP şi-a pus sigla pe sediul central al Millennium Bank

OTP şi-a pus sigla pe sediul central al Millennium Bank

Autor: Anelis Baciu

23.10.2015, 00:05 1325

OTP, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar maghiar, şi-a pus propria siglă pe turnul City Gate din piaţa Presei Libere, clădire care adăpostea sediul central al Millennium, banca portugheză care a fost achiziţionată de OPT la jumătatea anului trecut.

Fuziunea dintre Millennium şi OTP ar trebui să fie finalizată până la finalul lunii octombrie a acestui an, iar în urma acestei tranzacţii ungurii ar urma să ajungă la o cotă de piaţă de 2%.

OTP a plătit 39 milioane de euro pentru preluarea activelor locale în valoare de 2,8 miliarde de lei ale Millennium Bank şi şi-a asumat totodată rambursarea către BCP, banca mamă a Millennium România, a unei linii de finanţare de aproximativ 150 de milioane de euro.

Ungurii sunt în continuare interesaţi de achiziţii pe plan local şi se uită şi la băncile elene.

OTP a raportat în primul semestru un profit net de 16 milioane de lei (3,6 mil. euro), în scădere cu o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul consolidării operaţiunilor Millennium, care a avut pierderi de aproape 7 milioane de lei în primele şase luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO