Bănci și Asigurări

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania: Grupul continuă să investească pe piaţa locală, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank. Există un angajament ferm al grupului Intesa Sanpaolo şi al subsidiarei locale pentru o nouă „călătorie“ de creştere

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania

Autor: Claudia Medrega

20.11.2023, 10:00 357

Grupul italian Intesa Sanpaolo continuă să investească pe piaţa românească, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank, a declarat Paolo Vivona, CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, pentru Suplimentul aniversar ZF 25 de ani.

Aceasta este prima declaraţie a şefului Intesa Sanpaolo România, după anunţarea tranzacţiei pin care grupul italian Intesa Sanpaolo a ajuns la un acord cu fondul american de inves­tiţii J.C. Flowers & Co pent­ru ca Intesa să cumpere First Bank România.

„În ceea ce priveşte Intesa Sanpaolo Bank România, parte a Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale (ISBD), aş dori să evidenţiez angajamentul ferm al grupului Intesa Sanpaolo şi al subsidiarei locale pentru o nouă «călătorie» de creştere. Grupul continuă să investească pe piaţa locală, aşa cum a demonstrat-o şi prin recenta achiziţie a First Bank“.

Tranzacţia care vizează achiziţionarea a 99,98% din acţiunile First Bank de la fondul privat de investiţii american J.C. Flowers& Co este supusă aprobării autorităţilor de reglemen­tare şi a autorităţilor de concurenţă relevante şi este de aşteptat să fie finalizată în prima parte a anului 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO