Bănci și Asigurări

Şeful ANEVAR vorbeşte despre Baza Imobiliară de Garanţii: „Pe viitor, un indice de evaluare a pieţei imobiliare va proveni din această bază de date“

Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR

Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR

Autor: Liviu Popescu

10.09.2015, 00:05 560
Baza Imobiliară de Garanţii (BIG), o platformă lansată de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), a primit în două luni de la lansare 12.000 de rapoarte de evaluarea a proprietăţilor imobiliare, iar pe viitor unul dintre indicii importanţi de evoluţie de pe piaţa imobiliară poate să provină din această platformă.
 
„Nu sunt tranzacţii, deci nu sunt neapărat comparabile, însă mă aştept ca pe viitor unul dintre indicii importanţi de evoluţie de pe piaţa imobiliară să provină din această bază de date pentru că vor avea ca element principal standardele de evaluare şi tipul comun de piaţă stabilit de evaluatori“, susţine preşedintele ANEVAR, Adrian Vascu.
 
BIG este o platformă care conţine informaţii centralizate, desprinse din rapoartele de evaluare realizate de membrii ANEVAR pentru garantarea împrumuturilor. La baza de date vor avea acces evaluatorii autorizaţi, băncile şi instituţiile financiare nebancare (IFN-uri). Companiile de leasing nu vor putea accesa baza de date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO