Bănci și Asigurări

Ultimele retusuri pentru spitalului privat al Eureko

13.10.2004, 00:00 24

Grupul pan-european de servicii financiare Eureko va deschide inainte de sfarsitul anului la Bucuresti, prin reteaua de clinici Medysistem, primul spital privat construit de un investitor strain in Romania.
"Spitalului Euroclinic i se dau ultimele retusuri. Suntem in faza de testare si de instruire a personalului", a declarat George Valais, directorul proiectului de asigurari private de sanatate din cadrul Interamerican, compania elena de asigurari care face parte din grupul Eureko si al carei furnizor de servicii medicale va fi Medysistem.
Spitalul Euroclinic, construit ca o aripa privata a Spitalului de Urgenta Floreasca, va dispune de 100 de paturi si de un helioport si va fi legat prin doua pasarele de Floreasca.
Potrivit lui Valais, inaugurarea spitalului va coincide cu lansarea, de catre Interamerican, a politelor de asigurari de sanatate de tip "comprehensive health insurance", o asigurare completa de sanatate, care sa includa vizitele la doctor, consultatiile, analizele de laborator, diagnosticul si spitalizarea. Furnizorul principal al serviciilor medicale va fi reteaua Medysistem - care va avea,peste doi anim, cinci noi clinici- dar si alte centre de diagnostic si clinici de pe piata.
Interamerican va lansa doua categorii de polite: asigurari de grup, care vor putea fi incheiate de angajatori pentru personalul angajat, si asigurari individuale.
Spitalul Euroclinic va lucra in primul rand in cadrul retelei de asigurare pe care o va dezvolta Interamerican, dar va putea incheia contracte si cu alti asiguratori. ioana.leaua@zf.ro