Bănci și Asigurări

Videoconferinţa ZF BRD - Buget 2021 - Cum pregătim viitorul? Cum rezolvăm ecuaţia de business a noului an? Perspectivele economice pentru anul acesta sunt optimiste, dar e nevoie de prudenţă: „Această revenire a economiei este fragilă, de aceea ea trebuie să fie susţinută şi noi trebuie să fim atenţi la anumite vulnerabilităţi“

Autor: Miruna Diaconu , Alexandra Matei

26.02.2021, 08:30 97

 „Am fost parte din moratoriu pentru oamenii şi businessurile afectate de criză, am ajutat un număr semnificativ de clienţi prin IMM Invest, împrumuturile au crescut cu 22% anul trecut, ceea ce e o creştere majoră“

 „Mediul de afaceri este copleşit de birocraţie, copleşit de obligaţii declarative, avem foarte multe autorităţi publice cu rol de control la adresa firmelor private“

 „În momentul de faţă trebuie să repornim motoarele foarte puternic, ceea ce desigur că ne va provoca în perioada următoare“

 „Planurile de investiţie ale companiilor şi ale statului sunt atractive pentru noi şi am câştigat multe proiecte pe care aşteptăm să le împlementăm.“

Adaptabilitatea şi diversificarea au fost cele mai importante elemente anul trecut pentru mediul privat, astfel încât să reuşească să facă faţă provo­cărilor create de criza pandemică. Anul 2020 a fost unul dificil pentru companiile româneşti, însă, pentru anul acesta perspectivele economice sunt pozitive, având în vedere că în primele luni din 2021 au existat rezultate economice pozitive. Cu toate acestea, 2020 a învăţat mediul de afaceri că lucrurile se pot schimba într-o viteză inimaginabilă, ceea ce înseamnă că businessurile ar trebui să se uite cu optimism la anul acesta, dar cu o doză de prudenţă, au spus participanţii la cea de-a cincea conferinţă organizată de către Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, Buget 2021: Cum rezolvăm ecuaţia de business a noului an?, la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri din zona  Transilvania, dar şi bancheri şi specialişti financiari.

Perspectivele pozitive cu privire la revenirea economiei vin şi dinspre Banca Naţională a României, care atenţionează, totuşi, că este o creştere fragilă, iar atenţia în perioada următoare ar trebui că cadă foarte mult pe vulnerabilităţi.

„Eu sunt un economist optimist, dar această creştere este fragilă, această revenire este fragilă, de aceea ea trebuie să fie susţinută şi noi trebuie să fim atenţi la anumite vulnerabilităţi structurale legate de disciplina financiară a companiilor din România şi de nivelul foarte eterogen de dezvoltare economică în plan local. De asemenea, trebuie să creştem într-o manieră prudentă rolul pe care băncile îl au în finanţarea economiei şi să urmărim atragerea de fonduri europene“, spune Leonardo Badea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO