Burse - Fonduri mutuale

Bursă: AQUILA încheie T1/2024 cu venituri de 624 mil. lei, plus 11% an/an. Profitul companiei de distribuţie şi logistică s-a diminuat cu 26% an/an, până la 19,6 mil. lei

Bursă: AQUILA încheie T1/2024 cu venituri de 624 mil....

Autor: Cristina Bellu

09.05.2024, 09:04 992

Aquila Part Prod Com (simbol bursier AQ), companie antreprenorială de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum, a încheiat primul trimestru din 2024 cu o creştere a veniturilor de 11% faţă de perioada similară a anului trecut, la 624 milioane lei, în timp ce profitul a înregistrat o scădere de 26% până la 19,6 mil. lei, a anunţat joi compania.

EBITDA (Profitul înainte de dobânzi, taxe, amortizare şi depreciere) s-a menţinut la acelaşi nivel cu anul trecut, de 40 de milioane de lei.

Pe categorii de business, veniturile din segmentul distribuţie cu crescut în T1/2024 cu 11% an/an, cele din segmentul logistică cu 2%, iar veniturile din segmentul transport s-au situat la acelaşi nivel cu cele obţinute în primul trimestru din 2023.

Veniturile aferente brandurilor proprii, Gradena, La Masă şi Yachtis, au avut un avans de 11% în primul trimestru al anului comparativ cu perioada similară din 2023.

„Rezultatele înregistrate în primul trimestru au fost susţinute de creşteri de peste 25% în canalele de distribuţie HoReCa şi reţele de benzinării”, spune Cătălin Vasile, CEO AQUILA.

El precizează că începutul acestui an a fost marcat de evenimente semnificative privind strategia de creştere a companiei prin noi achiziţii vizate odată cu listarea la BVB în 2021.

„În februarie 2024 am finalizat achiziţia Romtec-Europa SRL, iar în aprilie am finalizat achiziţia companiilor Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL. (...) Ne concentrăm pe extinderea portofoliului de produse pentru toate companiile din grup, astfel încât să dezvoltăm soluţii specifice fiecărui canal de vânzare în parte. Am continuat, totodată, creşterea organică şi dezvoltarea brandurilor proprii”.

Aquila Part Prod Com are 1,48 mld. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt Vasile Constantin-Cătălin (33,3%) şi Alin Dociu (25%). Acţiunile AQ înregistrează o creştere de 30,7% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 164,2 mil. lei, conform datelor BVB.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO