Burse - Fonduri mutuale

Cornel Fumea, noul sef de la BRD Securities

21.09.2006, 19:02 35

Cornel Fumea, fost director al Alpha Finance, societatea de brokeraj a Alpha Bank, va prelua functia de director al BRD Securities, societatea de brokeraj a bancii BRD.
Functia de director al BRD Securities era una dintre cele mai ravnite pozitii de pe piata de capital, dupa ce directorul acesteia, Liviu Giugiumica, a plecat cu o buna parte din echipa de traderi si analisti la CA IB Securities, societate de brokeraj parte din grupul italian UniCredito, dupa preluarea de catre acesta a bancii germane HVB.
Cornel Fumea nu a putut fi contactat ieri. De altfel, BRD Securities a angajat recent un broker care a lucrat la Alpha Finance, Dan Deac.
Aurelian Dochia, presedintele Consiliului de Administratie al societatii, a confirmat ieri cooptarea lui Fumea. Surse din piata de capital afirma ca BRD a intervievat in ultimele saptamani mai multi posibili directori pentru societatea de brokeraj.
In locul lui Fumea la Alpha Finance a venit Marian Dinu, fost membru in Comitetul Bursei pana in primavara acestui an si fost director al producatorului de utilaj petrolier Upet Targoviste.
Alpha Finance a fost sub conducerea lui Fumea managerul sindicatului de intermediere care a intermediat cea mai mare oferta publica primara de listare a unei companii romanesti, cea a Transelectrica, desfasurata in luna iunie. Oferta, in valoare de aproape 35 mil. euro, a atras ordine de subscriere in valoare de circa 195 mil. euro. BRD Securities a facut de asemenea parte din sindicatul de intermediere.
Dupa plecarea lui Liviu Giugiumica de la BRD Securities societatea a cazut zece locuri in topul brokerilor de la Bursa. Societatea a ocupat in luna august locul 15 in topul brokerilor, cu un rulaj de circa 9,3 milioane de euro, mai putin de jumatate fata de rulajul realizat in luna precedenta. BRD Securities ocupa anterior in mod constant una dintre primele trei pozitii in topul brokerilor. De altfel, in topul cumulat pe primele opt luni ale anului BRD Securities este a treia, cu un rulaj total de aproape 200 mil. euro, iar CA IB Securities ocupa locul 9, cu tranzactii de circa 109 milioane de euro.