Burse - Fonduri mutuale

Digi a anunţat la Bursa de Valori că a semnat un acord de principiu pentru achiziţia Telekom Romania Mobile în parteneriat cu omul de afaceri Adrian Tomşa, proprietarul grupului Clever Media

Digi a anunţat la Bursa de Valori că a semnat un acord...

Autor: Liviu Popescu

27.05.2024, 18:20 4674

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI), companie listată din acţionariatul căreia fac parte şi salariaţi români prin intermediul fondurilor de pensii private Pilon II, a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că a achiziţionat Telekom Romania Mobile Communications de la grecii de la Hellenic Telecommunications Organization (OTE – n.red).

“Societatea informează piaţa că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni şi condiţii pentru achiziţionarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investiţional deţinut majoritar de către Digi şi minoritar de către grupul Clever Media, a unei deţineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacţia”). Încheierea Tranzacţiei este condiţionată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţile competente şi finalizarea şi semnarea documentaţiei aferentă Tranzacţiei. Conform înţelegerii dintre acţionarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacţia este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piaţă ca operator independent de telecomunicaţii”, se arată în raportul publicat la BVB.ro.

Digi Communications are o capitalizare bursieră de 6,76 mld. lei iar acţiunile se tranzacţionează la 67,6 lei, plus 54% anul acesta.

Pentru T1/2024, Digi a raportat un profit net de 25,6 milioane de euro, de la 10,8 milioane în ianuarie-martie 2023, în timp ce vânzările s-au majorat de la 395 de milioane la 445 de milioane de euro. Compania a ajuns la 25 de milioane de clienţi deserviţi în toate pieţele în care activează.

Anterior raportării, emitentul a anunţat că a vândut reţeaua de fibră optică din Spania pentru 750 de milioane de euro către un consorţiu din care fac parte ş australienii de la Macquarie Capital.