Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica intră săptămâna viitoare la prima categorie a BVB

Autor: Adrian Ionut Cojocar

28.10.2011, 00:00 190

Acţiunile producătorului de echipamente electrice şi energie Electromagnetica Bucureşti (ELMA) vor intra miercuri, 2 noiembrie, la tranzacţionare la prima categorie a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat emis ieri de reprezentanţii bursei.

Electromagnetica este una dintre cele mai importante şi valoroase companii care se tranzacţionează în prezent pe piaţa RASDAQ, având o valoare de piaţă de circa 200 mil. lei (46,5 mil. euro). Electromagnetica este una dintre puţinele întreprinderi din industrie privatizată prin metoda MEBO care a reuşit să supravieţuiească şi să se dezvolte fără susţinerea unui acţionar puternic.

Totodată, compania a fost una dintre puţinele de pe bursă care şi-a majorat an de an afacerile în ciuda crizei la nivel mondial din ultimii ani. Salariaţii Electromagnetica deţin prin asociaţia PAS 30,9% din titluri, iar SIF Oltenia are un pachet de circa 16,3% din companie. Ieri acţiunile Electromagnetica creşteau cu 7,8%, la un nivel de 0,296 lei/unitate.